Kalasataman keskuksen Redin puistokansi Bryga

tapahtuma-aukio-2_m.jpg
 

Maiseman sisäistäminen

 

Konsepti

Kaavio_redi.jpg
 

LUONNOS

MARKKINOINTI_varitetty_1_1000_2017.jpg
 

TOTEUTUSSUUNNITTELU

Kalasataman keskus, tornien T1-T8 (korttelit 10620-10623) asuntopihojen pihasuunnittelu ja julkisen puistokannen suunnittelu, Helsinki,2014-

Julkisen puistokannen työmaavalvonta 2017-2018
Kohde valmis 2018

Tornien T2/T3 pihan toteutussuunnittelu 2015-2017
 Työmaa 2018-

Rakennuttaja:
SRV Rakennus Oy

Yhteistyössä:
Arkkitehtitoimisto Helin&Co
Dog Design Oy
Lightning Design Collective Oy
Puutarhapalvelu Hannonen Oy
Ramboll Finland Oy
Sitowise Oy
Sweco Rakennetekniikka Oy


ENGlantilaisaukio, kalasatamanpuisto, kalasataman keskus redi

maisema-arkkitehtoninen kokonaisidea

Kalasataman keskeiset ulkotilat muodostavat suunnitelmassamme laajan kaupunkikuvallisen ja maisema-arkkitehtonisen kokonaisuuden. Suunnitelman pääteemana on Kalasataman menneisyys saaristona ja teollisena satamaympäristönä. Maisema-arkkitehtuurin ja taiteen keinoin vahvistamme uuden kaupunginosan identiteettiä.

Kalasataman keskusta muodostaa merkittävän uuden kaupunkirakenteellisen solmukohdan, jota korostavat Suomen oloissa poikkeuksellisen suurikokoiset rakennukset ja infrarakenteet. Näihin olosuhteisiin olemme luoneet ulkotilojen kokonaisvaltaisen konseptin.

Mielikuvatasolla Kalasataman keskustaan kohoavat rakennukset ovat kuin alueella lainehtineen meren saaria rantakallioineen. Aaltoilevan meren liike toteutuu aukion ja puistotilan suurissa linjoissa ja maastonmuotoilussa, jota korostamme kasvillisuusvalinnoilla. Puistokannen ja kansipihojen ulkotilojen luonne  saa inspiraationsa saaristo- ja teollisuusteemoista alueen kokonaisidean mukaisesti. Ympäristösuunnitelmassamme Redi on saari, jonka rantoja meren aallot huuhtovat, puiston ja pihojen tasolle yltävät vain veden kuvitteelliset pärskeet. 

Ajatuksen tasolla pärskeiden vesi virtaa kallionkoloissa, kivien ja kasvillisuusmättäiden väleissä hakien luontevimman reittinsä maastoa muovaten. Puisto- ja pihakansille olemme suunnitelleet ”veden reitit”, nämä pääreitit, oleskelu- ja leikkialueet asettuvat kasvillisuuskumpujen lomaan. Oleskelualueiden luonnonkivipinnat muistuttavat rantakallioista, leikkipaikkojen pinnat matalista rantaniityistä. Pääreitin äärelle asettuvat rantaheinikot ja luonnonkivien rytmittämä sadevesipainanne.

Satamaan ja kalastukseen liittyvästä historiasta muistuttavat korkeat teräsrakenteiset pergolat. Ne asettuvat suunnittelemamme maiseman rytmiin korostaen ympäristön muotokieltä.

 
ProjektitMaanlumo